Naša pričaVaša ćevabdžinica Hodžić

Naš početak...

Kada smo u avgustu 1991 godine otvorili svoja vrata ni sanjali nismo da ćemo postati druga kuća svima vama. Bez odmora više od 9.000 dana za vas pripremamo najukusnija jela sa roštilja. I za vrijeme agresije od 1992. do 1995. Za mnoge sarajlije naša ćevabdžinica bila je bijeg od ratne svakodnevnice. U šarenilu bosanske kuhinje posebno mjesto zauzima kultno jelo sarajevski ćevapčić, a po tome smo i prepoznatljivi. U srcu baščarsije već treću deceniju poznata porodica Hodžic trudi se održati kvalitet i najpoznatije mesne delicije sarajevskog ćevapa. U ugodnom ambijentu u kojem dominiraju bosanski motivi služimo specijalitete sa roštilja spremljene od najkvalitetnijeg mesa na tradicionalan naćin. U našem gradu mnogo je restorana i ćevabdžinica ali naša je posebna zbog kvalitete, jednostavnosti i tajnog recepta za najorginalnije ćevape, sudžukice, pljeskavice. Desetine hiljada zadovoljnih gostiju koji su u ćevabdžinicu Hodžić stizali iz svih krajeva svijeta samo su potvrda da smo uspjeli ostavriti ono sto smo zamislili još davne 1991.godine. Potpuno renoviran i obnovljen prostor nudi još bolju ponudu za sve one koji žele probati pravi ćevap i doživjeti neponovljiv osjećaj spoja tradicije, kulture historije i bosanskih specijaliteta.


Gdje smo danas...

Dvije prostrane klimatizirane sale kapaciteta 70 mjesta odlična su prilika za tradicionalni ručak sa porodicom, ali i za večere sa poslovnim partnerima i prijateljima. Bašta je kapaciteta 30 mjesta sa prekrasnim ambijentom u vrelim ljetnim danima. Bogat jelovnik i specijalitete za vas spremamo svaki dan od 7 do 23 sati. Zato vam preporučujemo da budete naši gosti i u sve se uvjerite sami, jer bolje je nego na reklami.

Vaša ćevabdžinica Hodžić - ono što drugi ne mogu mi zasigurno možemo i hoćemo.

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Nedjelja 07:00 - 23:00

LokacijaPosjetite nas!

Kontakt

Informacije

Nalazimo se u srcu čaršije, na pravom mjestu za idealan obrok u toku Vaše turističke rute. U neposrednoj blizini više simbola grada Sarajeva, Vijećnice, Sebilja, Careve džamije...

Adresa

Ćevabdžinica Hodžić
Bravadžiluk 34
71 000, Sarajevo

Mapa